E-mail

info@realcom.hu

Telefonszám

+36 (1) 783 3964

Telefonszám

+36 (30) 525 2969

Real.Com-94 Kft.

1112 Budapest, Nagyida köz 1.

A Windows 365 Enterprise támogatja a Windows 11-et

A Windows 365 Enterprise 2021. október 5. óta támogatja a Windows 11-et az összes újonnan indított felhőalapú PC-n az elérhető régiókban. A Windows 365 megkönnyíti a vállalkozások számára a Windows 11 használatát bármilyen eszközön, bárhol. Íme minden, amit a Windows 365 Windows 11 támogatásáról tudni kell.

Új operációs rendszer, új, személyre szabott felhasználói élmény

A Windows 11 a hibrid munkavégzés operációs rendszere, amely új felhasználói élményeket nyújt, amelyek követnek és támogatnak a munkád során, tervezése révén biztonságos, valamint az IT csapat számára is könnyen és ismerősen telepíthető, kezelhető.

2021. október 5-től a felhőalapú számítógépek üzembe helyezésekor a Windows 10 vagy a Windows 11 is választható a kívánt operációs rendszerként (OS). A Cloud PC-k méretezési és konfigurációs lehetőségei nem változtak, és mivel a Windows 11 csak a 2vCPU/4GB vagy erősebb Cloud PC-ken támogatott, így a Windows 11 operációs rendszer kiválasztása csak akkor lehetséges, ha a Cloud PC virtuális hardverkonfigurációja támogatja azt.

Újdonság a Windows 11 esetében a háttérkép, amely megkönnyíti a végfelhasználók számára, hogy a Windows 365 végfelhasználói portálon megkülönböztessék a hozzájuk rendelt Windows 10 és Windows 11 Cloud PC-ket.

Windows 11 Cloud PC
Windows 365 portál - Windows 10 és Windows 11 Cloud PC is választható

Ha bejelentkezel egy Windows 11 Cloud PC-re, egy vadonatúj háttérkép vár, amely igazodik a Windows 11 modern munkavégzési lehetőségeihez. 

Windows 11 Cloud PC képernyő
Windows 11 élmény a Windows 365 Cloud PC-n

Az alap biztonsági szint javítása

A Windows 11 új követelményrendszert vezet be a Windows teljesítményének és biztonságának növelése érdekében ügyfeleink számára. Ez az első olyan szolgáltatás, amely a Windows 11-et a felhőben úgy tudja biztosítani, hogy közben igazodik az új rendszerkövetelményekhez, például a TPM-hez, az UEFI-hez és a biztonságos rendszerindításhoz. A Windows 365 a felhőalapú számítógépek új alapkonfigurációjának részeként támogatja az összes hardverkövetelményt.

A Microsoft Endpoint Managerben már meglévő Windows 365 Cloud PC alapvonal is támogatja a Windows 11-et. Használd ezt a menedzsment felületet a felhőalapú számítógépek biztonságának optimalizálásához – mi is ezt tesszük.

Választható Windows 365 Enterprise image-ek

A Windows 365 Enterprise által 2021. október 5-én kínált alap Windows 11 image ugyanazokat az alkalmazásokat tartalmazza előre telepítve és konfigurálva, mint a Windows 10 kép. Természetesen támogatjuk az egyéni Windows 11-képek létrehozását is, ha a szervezeted inkább saját beállításokat használna.

Windows 11 Cloud PC - választható a Windows 11 image
Windows 11 Enterprise image kiválasztása a Microsoft Endpoint Manager admin centerben

Egyéni image-ek átváltása Gen2-re

Azok a szervezetek, amelyek a Windows 365 Cloud PC galéria képei helyett inkább egyéni image-et használnának, továbbra is megtehetik ezt. Egy új verzió elkészítésekor azonban a virtuális gép (VM) típusát Gen1-ről Gen2-re kell változtatniuk forrásképként. Erre azért van szükség, hogy a Cloud PC készen álljon a Windows 11 helyszíni frissítésére.

További információért lásd: Meglévő egyéni eszközkép átalakítása 2. generációs virtuális géppé.

Windows 11 Cloud PC - egyéni image hozzáadása
Windows 11 Cloud PC - egyéni image hozzáadása

A Cloud PC Windows 11 készültségének ellenőrzése az Endpoint Analytics segítségével

Ha egy új Windows 11 Cloud PC-t szeretnél üzembe helyezni, azt máris megteheted. Ha viszont meglévő Windows 10 Cloud PC-t szeretnél Windows 11-re frissíteni, akkor az egyik lehetőség, hogy Windows 11-re térhetsz át a galériakép Windows 10 Enterprise-ról Windows 11 Enterprise + Microsoft 365 Apps-ra történő megváltoztatásával és az Intune/Microsoft Endpoint Manager eszközök menüjén keresztül kezdeményezheted a Cloud PC újbóli üzembe helyezését. A másik lehetőség az, hogy a meglévő Cloud PC-ket ismét Windows 10 Enterprise-ra állítod vissza, és direktben azonnal, vagy akár később is végrehajtod a Windows 11 Enterprise-ra történő helyszíni frissítést, mintha egy asztali PC-n tennéd.

A Windows 10-ről a Windows 11-re történő helyszíni frissítéshez természetesen be kell kapcsolni a Cloud PC-ket. Azon szervezetek számára, amelyeknek újra kell csatasorba állítani Cloud PC-ket, mivel a OneDrive Known Folder Move áthelyezését a standard szolgáltatások egyikeként használjuk, a folyamat zökkenőmentes lesz. A végfelhasználók személyes adatai automatikusan biztonsági mentést kapnak, és az újbóli rendelkezésre bocsátási folyamatot követően visszaállítják őket. Egyszerűen csak gondoskodj arról, hogy legyen hozzárendelt OneDrive licencük.

Az Endpoint Analytics Work from anywhere (preview) műszerfalán keresztül ellenőrizheted, hogy egy felhőalapú számítógép készen áll-e a Windows 11 helyszíni frissítésére. Ha a Cloud PC-ken a Windows 11 készenléti állapotaCapable“, akkor gond nélkül elvégezheted a helyszíni frissítést.

Windoews 11 készenlét - Cloud PC
A Windows 11 készenlét ellenőrzése a Windows 365 Cloud PC-ken a Endpoint analytics-ben

Windows 365 Business

Természetesen a kis- és középvállalkozásoknak való Windows 365 Business szolgáltatásunk sem maradhat ki. Hamarosan írok egy bejegyzést a Windows 11 megjelenésről valamint egy új adminisztrációs és kezelési felületről, amely lehetővé teszi a Windows 10, vagy a Windows 11 kiválasztását a KKV-knak is.

Ezek is érdekelhetnek