E-mail

info@realcom.hu

Telefonszám

+36 (1) 783 3964

Telefonszám

+36 (30) 525 2969

Real.Com-94 Kft.

1112 Budapest, Nagyida köz 1.

Mi a különbség az Azure Virtual Desktop és az Intune között?

avd-vs-intune

A felhő egyre szélesebb körű elterjedésével a vállalkozások egyre inkább a Microsoft különböző megoldáscsomagjaihoz fordulnak az innováció előmozdítása, a termelékenység növelése és a dinamikus munkaerő igényeinek kielégítése érdekében. A számtalan elérhető ajánlat közül az Azure Virtual Desktop (AVD) és a Microsoft Intune nélkülözhetetlen eszközként jelenik meg azon szervezetek számára, amelyek modernizálni szeretnék IT-infrastruktúrájukat, megerősíteni a biztonsági intézkedéseket és lehetővé tenni a zökkenőmentes távmunkát.

Ahogy a vállalkozások a digitális átalakulás összetett folyamataiban navigálnak, e nagy teljesítményű megoldások árnyalatainak megértése kiemelkedően fontossá válik. Ebben az átfogó útmutatóban feltárjuk a Microsoft Azure Virtual Desktop és a Microsoft Intune közötti legfontosabb különbségeket, elmélyedünk a funkciókban és a felhasználási esetekben, és hasznos meglátásokkal segítünk meghatározni, hogy melyik felel meg a legjobban a szervezet egyedi igényeinek.

Mi az Azure Virtual Desktop?

Az Azure Virtual Desktop (korábbi nevén Windows Virtual Desktop) paradigmaváltást jelent az asztali virtualizációban, mivel skálázható, biztonságos és rugalmas megoldást kínál, amelyet a Microsoft Azure felhőinfrastruktúrájában tárolnak. Az AVD-vel a szervezetek lehetővé tehetik munkatársaik számára, hogy bárhonnan és bármilyen eszközön hozzáférjenek asztali környezetükhöz és alkalmazásaikhoz, mindezt a központi kezelés és a fokozott biztonsági ellenőrzések fenntartása mellett.

A hagyományos virtuális asztali infrastruktúra (VDI) megoldásokkal ellentétben, amelyek helyhez kötött hardvert és infrastruktúra karbantartást igényelnek, az AVD a felhő erejét kihasználva érzékeny, megbízható asztali élményt nyújt, amely könnyen skálázható az ingadozó igényeknek megfelelően.

Az Azure Virtual Desktop fő jellemzői

Skálázhatóság

Az AVD lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy virtuális asztali infrastruktúrájukat a változó üzleti igények alapján felfelé vagy lefelé skálázzák, optimális teljesítményt és költséghatékonyságot biztosítva.

Rugalmasság

Az AVD-vel a felhasználók biztonságosan hozzáférhetnek asztali környezetükhöz és alkalmazásaikhoz számos eszközről, többek között laptopokról, táblagépekről és okostelefonokról, ami páratlan rugalmasságot és kényelmet biztosít.

Központosított kezelés

Az AVD központosított kezelési lehetőségeket kínál, lehetővé téve az IT-adminisztrátorok számára, hogy egyetlen, intuitív felületről hatékonyan telepítsék, kezeljék és biztosítsák a virtuális asztali környezeteket.

Fokozott biztonság

Az Azure robusztus biztonsági funkcióit kihasználva az AVD fejlett titkosítási, személyazonosság-kezelési és fenyegetésfelismerési funkciókkal segíti a szervezeteket az érzékeny adatok védelmében és a biztonsági kockázatok mérséklésében.

Költséghatékonyság

Az AVD a helyhez kötött hardver és az infrastruktúra karbantartásának szükségtelenné válásával segít a szervezeteknek csökkenteni az IT-költségeket és idővel nagyobb költséghatékonyságot elérni.

Mi a Microsoft Intune?

A Microsoft Intune egy átfogó felhőszolgáltatás, amelyet arra terveztek, hogy a szervezetek egyetlen, központosított platformról kezelhessék és biztosíthassák eszközeiket, alkalmazásaikat és adataikat. A Microsoft Endpoint Manager csomag részeként az Intune a modern eszközkezelési stratégiák támogatására szolgáló képességek széles skáláját kínálja, beleértve a mobileszköz-kezelést (MDM) és az eszközregisztrációt, a mobilalkalmazás-kezelést (MAM) és a végpontok védelmét.

Az Intune segítségével az informatikai rendszergazdák meghatározhatják és érvényesíthetik a biztonsági házirendeket, kezelhetik az eszközbeállításokat, alkalmazásokat telepíthetnek és távoli műveleteket végezhetnek az eszközök széles skáláján, beleértve a Windows PC-ket, Maceket, iOS és Android eszközöket.

A Microsoft Intune főbb jellemzői

Eszközkezelés

Az Intune átfogó eszközkezelési funkciókat biztosít, amelyekkel az IT-adminisztrátorok a végpontokat – beleértve a PC-ket, a mobileszközöket és az IoT-eszközöket – szervezetükben kezelhetik és biztosíthatják.

Alkalmazáskezelés

Az Intune segítségével a szervezetek egyszerűen telepíthetnek, kezelhetnek és biztosíthatnak alkalmazásokat az eszközök széles skáláján, így biztosítva az alapvető üzleti eszközökhöz és erőforrásokhoz való egységes hozzáférést.

Biztonsági házirendek érvényesítése

Az Intune lehetővé teszi az IT-adminisztrátorok számára, hogy biztonsági házirendeket határozzanak meg és érvényesítsenek a vállalati adatok védelme és a biztonsági kockázatok csökkentése érdekében az összes kezelt eszközön, biztosítva a szabályozási követelményeknek való megfelelést.

Feltételes hozzáférés

A Microsoft Extra ID (korábban Azure Active Directory) integrációját kihasználva az Intune olyan feltételes hozzáférési házirendeket kínál, amelyek lehetővé teszik a vállalati erőforrásokhoz való hozzáférés szabályozását a felhasználó személyazonossága, az eszköz megfelelősége és egyéb tényezők alapján. A megoldás egyszerűsíti a hozzáférést akkor is, ha az egyszeri bejelentkezés (SSO) a szervezet Microsoft Entra fiókján keresztül engedélyezett.

Az AVD és az Intune közötti legfontosabb különbségek megértése az Ön vállalkozása számára

Mi a különbség az Azure Virtual Desktop és az Intune között? Bár mind az AVD, mind az Intune olyan Microsoft-szolgáltatások, amelyek szerves szerepet játszanak az IT-infrastruktúra modernizálásában és a távoli és hibrid munkavégzés lehetővé tételében, mégis eltérő célokat szolgálnak és egyedi képességeket kínálnak.

Az AVD-vel a szervezetek rugalmasságot kapnak ahhoz, hogy virtuális asztali környezeteket biztosítsanak a felhasználók számára, függetlenül azok tartózkodási helyétől, lehetővé téve a zökkenőmentes távmunka-élményt, miközben csökkentik a hagyományos helyhez kötött infrastruktúrával járó összetettséget és költségeket.

Eközben az Intune célja az, hogy az IT-adminisztrátorok jobban tudják kezelni az összes végponti eszközt a szervezetük hálózatán belül.

Az AVD és az Intune együttes kihasználásával a vállalkozások modern, biztonságos és produktív munkakörnyezetet hozhatnak létre, amely megfelel a modern vállalat igényeinek. Az AVD és az Intune az együttműködés és a termelékenység fokozásától kezdve a biztonság és a megfelelőség megerősítéséig páratlan képességeket kínál az üzleti siker előmozdításához az egyre távolabbi és egyre inkább összekapcsolt világban.

Hogyan segíthet a cloud.szerver.hu csapata

Miközben az AVD és az Intune képes modernizálni a munkahelyi menedzsment megközelítését, a Microsoft ökoszisztémájában való eligazodás kihívást jelenthet. Amikor e megoldások bevezetésének és kezelésének legjobb megközelítésének meghatározására kerül sor, a cloud.szerver.hu megbízható partnerként segíti a szervezeteket a folyamat minden lépésén keresztül.

A felhőalapú IT-kezelésben szerzett szakértelmünkkel és a Microsoft technológiájának mély megértésével a cloud.szerver.hu felbecsülhetetlen segítséget nyújt az üzleti igények értékelésében, a testre szabott megoldások kialakításában és az Azure Virtual Desktop és Intune telepítés legjobb gyakorlatainak elfogadásában.

Racionalizáljuk az AVD-környezetek kezelését, egyszerűsítjük az Intune konfigurálását és telepítését, és biztosítjuk e megoldások és a meglévő IT-infrastruktúra zökkenőmentes integrációját.

A cloud.szerver.hu-val való partnerség révén a szervezetek maximalizálhatják az AVD és a Microsoft Intune előnyeit, és magabiztosabban navigálhatnak a modern IT-megoldások összetettségében.

Ezek is érdekelhetnek