E-mail

info@realcom.hu

Telefonszám

+36 (1) 783 3964

Telefonszám

+36 (30) 525 2969

Real.Com-94 Kft.

1112 Budapest, Nagyida köz 1.

Tudja meg, hogy a Microsoft Copilot melyik verziója a megfelelő az Ön számára

Azt próbálja eldönteni, hogy a Microsoft Copilot melyik verziója a megfelelő az Ön számára? Ez az útmutató segít összehasonlítani és kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelőt.
A Copilot gyorsan a Microsoft termék- és szolgáltatáskínálatának létfontosságú és stratégiai fontosságú részévé vált. Akár nagyvállalat, akár kisvállalkozás, akár csupán egy Windows személyi számítógép rendszeres felhasználója, valószínűleg legalábbis ismeri a Microsoft Copilotot és annak generatív mesterséges intelligencia képességeit. A Microsoft jelenleg a Copilot három változatát kínálja ügyfeleinek:
  • Az ingyenes Copilot verzió mindenki számára elérhető, aki a Windows, a Microsoft Edge vagy a Bing weboldalát használja.
  • A Copilot Pro verzió szintén mindenki számára elérhető, aki Windowst, Microsoft Edge-et vagy a Bing webhelyet használja, de további 20 dollár/hó előfizetési díjat igényel.
  • A Copilot 365 verzió a Microsoft 365 előfizetők számára érhető el, akik további 30 $/hó/felhasználó előfizetési díjat fizetnek.
De melyik Microsoft Copilot verzió a megfelelő az Ön és vállalkozása számára, és mit kell tudnia az egyes verziókról a hozzáférés árán kívül?

Microsoft Copilot verziók összehasonlítása

. . .
JellemzőkMicrosoft CopilotCopilot ProCopilot 365
Funkcionális működésAz általános kérdések általános válaszokat adnakAz általános kérdések általános válaszokat adnakA speciális kérdések speciális válaszokat adnak
AdatforrásBing keresések és internetBing keresések és internetSzervezeten belül generált adatok
KöltségIngyenes20$/felhasználó/hó30$/felhasználó/hó
A legjobb felhasználási esetÁltalános felhasználók és kisvállalkozásokSMB-k, akiknek megbízhatóságra és sebességre van szükségükSMB-k és nagy adatállományokkal rendelkező vállalatok

Hogyan válasszuk ki a Microsoft Copilot legjobb verzióját?

Függetlenül attól, hogy a Microsoft Copilot melyik verziója mellett dönt, a szoftver alapvető működése ugyanaz marad: tegyen fel egy kérdést, és kapjon választ. Az egyes verziók közötti különbségek abban rejlenek, hogy a mesterséges intelligencia hogyan fér hozzá az alapvető adatforrásokhoz, és honnan származnak ezek az adatok.

Ingyenes Microsoft Copilot

A Microsoft Copilot ingyenes verziója, a https://copilot.microsoft.com/ a természetes nyelvi feldolgozási modellekhez használt adatokat a Bing keresésekből és a Microsoft által nyomon követett egyéb összesített információkból nyeri. Alapvetően a mesterséges intelligencia generatív eredményei belső forrásokon, a Bing Search-en keresztül külső forrásokon és különböző egyéni adatforrásokon alapulnak.

Ez mozgásteret biztosít a Copilot platformnak bármilyen általános kérdés megválaszolásához (A ábra). Gyakran ez teszi kevésbé hatékonnyá, amikor a felhasználóknak konkrét és részletes válaszra van szükségük egy konkrét és részletes kérdésre. A Microsoft Copilot ingyenes verzióját általános használatra szánják, és így is kell használni. Ha általános kérdésekre adott általános válaszokra van szüksége a generatív mesterséges intelligenciától, akkor a Copilot lehet, hogy csak erre van szüksége.

microsoft-copilot-kerdes
Copilot kérdés: Miért érdemes egy kisebb irodának Azure AVD-re áttérnie?

Microsoft Copilot Pro

A vállalat generatív mesterséges intelligenciát fejlesztő szoftvercsaládjának legújabb tagja a Microsoft Copilot Pro. A Copilot ezen verziója ugyanazokat a Bing-kereséseken és egyéb összesített információkon alapuló NLP-modelleket használja, mint az ingyenes verzió, de további 20 dollár/felhasználó/hó ellenében a pro verzió a GPT-4 és GPT-4 Turbo elsőbbségi hozzáférést biztosít a csúcsidőszakokban a gyorsabb teljesítmény érdekében.

Más szóval, a Microsoft Copilot Pro prioritást biztosít a szerverekhez való hozzáférésben, így Ön gyorsabban kaphat válaszokat az AI-tól, mint azok az ügyfelek, akik csak az ingyenes verziót használják. Legalábbis ez az elmélet.

A valóság az, hogy az időbeli különbség aközött, hogy a pro verzióval kapunk választ a Copilottól, és aközött, hogy ugyanazt a választ az ingyenes verzióval kapjuk meg, jelenleg szinte elhanyagolható. Feltételezve azonban, hogy az AI népszerűsége és használata tovább növekszik, lehetséges, hogy a Microsoft Copilotból való válaszadás lelassul, és így a jövőben sokkal vonzóbbá válik az elsőbbségi hozzáférés.

Ha azt tervezi, hogy a Copilotra támaszkodik a kritikus interakciókban, akkor az lehet az érdeke, hogy fizessen egy olyan előfizetésért, amely elsőbbségi hozzáférést biztosít. Ezzel együtt pénzügyileg is ésszerű lehet megvárni, amíg ez az igény előbb felmerül. Önnek kell eldöntenie, hogy melyik a legjobb az Ön helyzete szempontjából.

Microsoft Copilot 365

A Microsoft Copilot 365 nagyban különbözik a platform ingyenes vagy Pro verziójától, amikor arról van szó, hogy honnan és hogyan nyeri az adatokat, amelyeket az NLP-modelljéhez használ. A Copilot 365 ugyanis a fogadó szervezet által generált adatokból kinyert adatokat használja.

A Microsoft Copilot 365 leginkább olyan vállalatoknál, szervezeteknél és kkv-knál használható, amelyek nagy mennyiségű intézményi adatot generálnak. Azzal, hogy korlátozzák, milyen adatok kerülnek a Copilot NLP-adatmodelljébe, az intézményi ügyfelek jobban ellenőrizhetik, milyen válaszokat generál a mesterséges intelligencia. Gondoljon rá úgy, mint könnyen hozzáférhető, rendszerezett intézményi tudásra. Az intézményi tudáshoz való hozzáférés 30 USD/felhasználó/hónapba kerül, ami a szokásos Microsoft 365 előfizetésen felül jár. Nálunk is előfizethet a meglévő M365 előfizetése mellé:

 Copilot for Microsoft 365 — 337.20 Euro +ÁFA /fő/év (csak éves előfizetés létezik, havi nincsen)

A lehetőségek illusztrálására tekintse meg ezt a példát. Tegyük fel, hogy egy értékesítési ajánlathoz az új hivatalos vállalati logót kell mellékelnie. Általában e-mailt küldene a marketingrészlegnek, és kérne egy linket a logófájlhoz; ennek a tranzakciónak a megválaszolásához esetleg másnapig kellene várnia a válaszra, és esetleg elveszítené az eladást. A Copilot 365-nek azonban már tudnia kell, hogy mi az új hivatalos logó, és hol szerezheti be. A Copilot 365 megkérdezésével pillanatok alatt megtalálhatja az új vállalati logó hivatalos linkjét, így nem lesz szükség e-mailváltásra.

A kikötés az, hogy a Copilot által elért intézményi adatoknak pontosnak, ellenőrzöttnek, ellenőrizhetőnek és hozzáférhetőnek kell lenniük. Ahhoz, hogy a Microsoft Copilot 365 hatékonyan és eredményesen működhessen, az érintett intézménynek fel kell hagynia a hagyományos, tagolt és részlegekre bontott információkoncepciókkal. Sok vállalkozás és kis- és középvállalkozás számára ez az adatokkal kapcsolatos szemléletváltás nagy akadályt jelent majd.

A Microsoft Copilot 365 rendkívül hatékony eszköz lehet azon szervezetek számára, amelyek hajlandóak elfogadni a platformot, a technológiát és a bevezetéséhez szükséges gondolkodásmódot. A szervezet minden szintjén való ilyen mértékű részvétel nélkül az AI potenciálisan az energia, az erőforrások és az idő szörnyű pazarlását is jelentheti.

Ha az Ön szervezete rendelkezik előremutató kollektív gondolkodásmóddal, akkor a Microsoft Copilot 365 pontosan az lehet, amire szüksége van ahhoz, hogy versenyelőnyre tegyen szert az üzleti piacon. Megfelelő megvalósítás esetén a Copilot 365-nek megbízható, pontos és konkrét válaszokat kell adnia a felhasználóknak konkrét kérdésekre. Az egyes szervezetek döntéshozóinak kell eldönteniük, hogy a megbízható válaszok lehetősége megéri-e a bevezetési erőfeszítéseket és a kapcsolódó költségeket.

Hogyan válassza ki a Microsoft Copilot verzióját?

Az, hogy a Microsoft Copilot melyik verziója lesz a legmegfelelőbb Önnek vagy cégének, teljes mértékben Öntől függ, és attól, hogy mit szeretne a generatív mesterséges intelligenciától – beleértve azt is, hogy egyáltalán nem szeretne semmit. A fejlesztési ciklusnak ezen a pontján az összes AI-platform általános hatékonysága nagymértékben eltér egymástól. A Microsoft Copilot óriási potenciállal rendelkezik. Minden vállalatnak és kkv-nak legalább is kísérleteznie kellene a platformmal.

Ahogyan a felhőalapú számítástechnika és a dolgok internete egykor a horizonton lévő technológiák voltak, úgy a generatív AI is egy olyan technológia, amely még mindig a fejlődési szakaszában van. De akárcsak ezek az innovációk, az AI is létfontosságú szerepet fog játszani a jövőbeli munkakörnyezetekben. Ezért a szervezetek, a vállalkozások és a felhasználók – minden szinten működő – számára előnyös lesz, ha megismerkednek a Microsoft Copilot és más AI-platformok képességeivel és korlátaival.

Ezek is érdekelhetnek