E-mail

info@realcom.hu

Telefonszám

+36 (1) 783 3964

Telefonszám

+36 (30) 525 2969

Real.Com-94 Kft.

1112 Budapest, Nagyida köz 1.

Windows 11 az Azure Virtual Desktopon

Windows 11 Hero logo

Egyszerűen imádom a Windows 11-et. Egy új Windows verzió megjelenése mindig is különleges volt számomra. A Windows 11 sem más. Egy szép és modern felfrissítése a már régi windows 10-es grafikus felületnek. Nagyon tetszik az új Mica átlátszóság, élettelibbé teszi az élményt és nem olyan idegesítő, mint a régi átlátszósági funkció.

De mit fog ez jelenteni az AVD számára? Támogatott egyáltalán, hogy TPM 2.0, Secureboot és UEFI is szükséges hozzá?

Igen, támogatott! Lásd a bejelentést itt. Az Azure Virtual Desktop és a Windows 365 egyaránt képes a Windows 11 futtatására. A Trusted Launch (nyilvános előzetesben elérhető) használatával UEFI-vel és vTPM-mel rendelkező Gen2 VM-eken is futtathatók. Ez fantasztikus! Így hamarosan valóban biztonságos AVD-nk lehet. A fizikai gépeken elérhető biztonsági funkciók közül sok hamarosan a VM-eken is használható lesz. És mindez nem kerül többe, azaz a Gen1 és a Gen2 esetében ugyanaz az ár.

A image-eket (galériaképeket) most frissítették és elérhetővé tették, hogy választhatók legyenek az új AVD host poolok beállításakor. Látható, hogy még a Windows 10 image-ek is frissítésre kerültek a Gen2 verziókkal. A Windows 11 multisession is elérhető. Ez a verzió tényleg a kedvencem a megosztott és költségoptimalizált host poolok beállításánál.

Windows 11 host pool-ok
Már választhatók a Windows 11 multi-session image-ek a host pool-ok beállításánál

Ezek a képek is frissítve vannak a megfelelő és legújabb WebRTC komponensekkel. Ezáltal a Teams Media Optimization ismét tökéletesen működik. A Windows 11 sem kivétel. Nagyon jól működik!

Mi a helyzet a Mica-val (átlátszóság), az animációkkal és a lekerekített sarkokkal? A lekerekített sarkok ott vannak, de néhány csúcskategóriás grafikai effektus le van tiltva, ha az AVD-nek nincs dedikált GPU-ja. Logikus és teljesen érthető ezt az optimalizálás. A felhasználók a nagyobb teljesítményt fogják előnyben részesíteni, mint az átlátszó ablakokat.

Nagyon tetszik a Windows 11 élmény az AVD-n. Frissen néz ki és valóban friss: nagyszerűen működik!

Maradj velünk a Trusted Launch és az AVD további információiért. Hamarosan jelentkezem!

Ezek is érdekelhetnek